Телефонна атака в Казанлък, крадат парите на възрастни хора

2400 лева са взели телефонни измамници от възрастни казанлъчани. През вчерашния ден 8-ми декември Казанлък е бил обект на телефонни терористи, които буквално изнудват възрастни хора по няколко схеми. Това е познатата схема за капаро за климатици и нова схема за изключително икономични радиатори, които се дават от верига магазини в Стара Загора за възрастни хора на преференциални цени.

Телефонните измамници звънят от скрит телефонен номер и говорят с пресипнал глас, с обяснението, че са изстинали . Идеята е възрастните хора да започнат разговор и кажат име на свой познат, като телефонните терористи веднага се възползват и заявяват, че са поръчали отоплителния уред.

Ако възрастните хора кажат, че нямат пари в наличност, ги карат да изтеглят от банката или вземат на заем, като обещават на следващия ден да ги върнат, тъй като от социални служби възстановявали сумата по специална програма за възрастните хора.67

Две жени на 81-а и 82- години са предали всяка по 1200 лева на непознати мъже сумите. В последствие са подали сигнал за измамата в казанлъшката полиция. Отделно в редакцията позвъниха още няколко възрастни казанлъчани, които са били обект на измамата, но не са се вързали на схемата.

АПЕЛЪТ на полицията е децата на възрастните хора да разговарят с тях. Да ги предупредят да не бъдат толкова доверчиви, въпреки психологическата атака и добрата актьорска игра на телефонните терористи.

Другият апел е да не предават в никакъв случай пари на ръка или да коментират с какви пари разполагат вкъщи или по банкови сметки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram