Финансов Чък Норис търси общината

Имената, които ще застанат зад две възлови позиции в общината са все още неясни. До дни се очаква кметът Галина Стоянова официално да обяви новата структура на общинска администрация, която от своя страна да гласуват общинските съветници. Дали ще има уволнения и нови назначения все още не се знае, но дори и самите работещи в общината тръпнат в очакване, обвити от гъстатата мъгла на неяснотата.

Предполага се че числеността в общинска администрация ще остане същата  145 бройки. Общо с общинските предприятия и фирми работещите с администрацията са близо 400.

За сега промените, които се очаква да се огласят:

Сребра Касева е с нова длъжност и повишение. Тя се очаква да бъде обявена като шеф на канцеларията на общината, което увеличава нейните правомощия как ще разберем скоро.

Перуника Христова също се очаква да оглави нов отдел.

Досегашният главен архитект Иво Недялков и финансистът на общината Петър Косев, очевидно не са на работа, тъй като не се явяват по служба в сградата на общинска администрация.

Тези две позиции са особенно важни за нормалната дейност на общината и до този момент не са обявени официално имена, макар неофициално да бяха спрягани редица казанлъчани, които заявиха, че са отказали „апетитните“ предложения за държавна служба.Чък община

Името на новият главен архитект се очаква от редица строителни предприемачи и граждани, които все по-усилено се нуждаят от подписа на гл. Архитект за своите документи.

Финансовият заместник кмет е, може би, една от най-възловите фигури. От неговата дейност и компетентност зависи оздравяването на потъналата в дългове община или финансовото спираловидно потъване.

Очевидно на Казанлък е нужен Финансов Чък Норис, който с мощна ръка и бистър ум,  незабавно да ни изкара от финансовия колапс, чиито точни размери на задлъжнялост така и не бяха обявени.

Имената за двата поста се очаква да станат ясни в началото на следващата година.

Не е ясно колко общински служители доброволно или по „взаимно съгласие“ напускат общината. Един от напусналите е досегашният  IT специалист Симеон Вълчев. Бившата ПР-ка Юлия Младенова, бе преназначена и вече работи в Музея на Фотографията в Казанлък, а нейното място зае Петя Бързелова.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram