След БСП, Казанлък и патриотите в Ст.Загора написаха декларация против настаняването на бежанци

Декларация против настаняването на бежанци в Стара Загора да приеме местният парламент там, настояват старейшини от ВМРО, Атака и НФСБ. Текстът е внесен в деловодството на старозагорския общински съвет, а вносителите искат да бъде гласуван на заседанието на 22 декември.

„Ние, общинските съветници от община Стара Загора, сме категорично против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти на територията на общината“, се казва в проекто-декларацията.

Припомняме, че в края на ноември групата на БСП в Общинския съвет на Казанлък внесе декларация с подобен текст, но председателят Николай Златанов /ГЕРБ/ отказа да я включи в дневния ред. Текстът беше прочетен пред старейшинството,  в него се настояваше да бъде отменена Наредбата за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на Споразумение за интеграция на чужденци, с предоставено убежище или международна закрила. Тази Наредба бе приета през лятото на закрито заседание на НС. Местните социалисти заявиха, че не желаят Община Казанлък да сключва Споразумение за интеграция на бежанци. Старейшинството , доминирано от ГЕРБ, само изслуша декларацията и не взе отношение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram