Годишни награди и плакети за казанлъшките огнеборци от Спортната асоциация на МВР

Отборът на старозагорската Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, почти изцяло в казанлъшки състав, бе отличен на церемония в столицата, на която бяха връчени Годишните награди на спортната асоциация на МВР за 2017 г.

Отборът по пожароприложен спорт е републикански шампион, носител на Купата на Българската федерация по пожароприложен спорт. Негов треньор е казанлъчанинът Димитър Пинтев, а в състава му са още шестима служители на Пожарната в града на розите – Дени Денчев, Христо Пеев, Драгостин Тонев, Петър Рахманлиев, Илиян Атанасов и Петър Милков. Тази награда е за всички тези момчета, коментира отличието треньорът на успешния ни отбор. В състава са още служители на Пожарните в Чирпан и Стара Загора Георги Георгиев и Велин Иванов.

Отборът на Регионалната дирекция получи плакет и поздравления за успешната спортно-състезателна дейност. На церемонията в Министерството на вътрешните работи бе връчена награда и за гл. инспектор Анчо Шишков, бившият началник на Пожарната в Казанлък, който не успя да присъства, поради ангажименти в Германия.

На традиционната официална церемония за връчване на Годишните награди на Спортната асоциация на МВР присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи Стефан Балабанов, Красимир Ципов и Милко Бернер, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорите на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов,  ректорът на Академията на МВР ст. комисар доц. Неделчо Стойчев, Гошо Динчев, съветник на министъра на младежта и спорта, и др.

Отбор на годината стана тимът на МВР по волейбол – Европейски полицейски шампион, а Радослав Марков, който стана шампион по джудо в категория 60 кг от Световните полицейски игри в Абу Даби, е спортист на годината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram