ОУ „Н. Вапцаров“ отбеляза 103-та годишнина на своя патрон

На 7 декември, в деня, когато ОУ „Никола Вапцаров“ в Казанлък отбеляза 103-та годишнина от рождението на своя патрон, в учебното заведение бе открит кабинет за целите на целодневното обучение, според изискванията на Министерството на образованието. Кабинетът е оборудван със средства на стойност 9 953 лв. по спечеления през тази календарна година проект от „Вапцаров“ – „Училището – територия на учениците“, модул „ В подкрепа на целодневното обучение“. 91 са училищата в страната одобрени по този проект тази година и казанлъшкото школо е едно тях.6 са полуинтернатните групи, които ще ползват кабинета за дейности по интереси.

Сред официалните гости на патронния празник в ОУ „Никола Вапцаров“ бе Мария Гюзелева, главен експерт предучилищно образование в Община Казанлък.

На тържеството по повод патронния празник на училището бяха наградени отборът по баскетбол на момичетата, класирал се на първо място в Общинското първенство, отборът по волейбол – момичета – 5-8 клас , взели купа „Вапцаров“ в училищното първенство, както и призьорите в традиционния Вапцаровски крос, който се проведе за 37 път тази година.

Спортът бе акцент в тазгодишната програма на Вапцаровите дни. За втора поредна година ОУ „Никола Вапцаров“ в Казанлък се включи в Националната кампания „Участвам и променям“, с акцент здравословният начин на живот на ученицитеОсновната тема е „Спорт и физическа активност в училище и сред природата“, а мотото на участието е „Растем здрави, силни, жизнерадостни“.

Сл. Илиева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram