Гимнастичките ни първи на турнир в Бургас

Ансамбъл, момичета родени 2007 година, на спортен клуб по художествена и естетическа  гимнастика „Розова долина“, станаха първи в Бургас на традиционния детски турнир „Никулден“. Домакин на проявата бе СКХГ „Черноморец“, по случай празника на града. Казанлъшкият клуб с треньор Мариана Ламбова се представи с три ансамбъла, два от които спечелиха златни медали. За отличното представяне на състава ни, родени 2007 г., играха Виктория Паскова, Магдалена Петкова, Ирен Чауш, Никол Добрева и Ния Мъдрова.

Гимнастичките, набор 2008 г., станаха втори в категория А, с по-сложни съчетания, а в Б категория, момичетата са първи, разказа за новините треньорката на казанлъчанки Мариана Ламбова.

В индивидуалното представяне малките „розички“ също получиха отличия. Виктория Паскова е трета в многобоя, категория А, с второ място в съчетанията с въже и също с бронзов медал без уред.

Съотборничката й Магдалена Петкова стана първа в категория Б на съчетание с въже, а Ирен Чауш и Никол Добрева заеха втори места на представянето си без уред.

14 момичета играха за града на розите в традиционния турнир на домакините в навечерието на Никулден. 12 отбора правиха конкуренция на отбора ни при родените 2007 година. Седем състава се бореха за разпределянето на медалите при по-малките – 2007 г. в едната от категориите, а в другата се състезаваха 10 състава.

Това бе последното за годината участие на гимнастичките ни в голям турнир. През 2015 г. най-голямото постижение за СКХГ „Розова долина“ бе петото място на ансамбъла ни девойки младша възраст на държавното първенство във Велико Търново през май.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram