Взети са мерки за завишаване контрола на фирмите и техните подизпълнители, които са ангажирани с пътното поддържане през зимния сезон

Областният управител Недялко Недялков проведе среща с началниците на КАТ „Пътна полиция“, ОУ ПБЗН, ДАИ и Областно пътно управление-Стара Загора за предприемане на превантивни мерки за недопускане на територията на област Стара Загора на неизправни пътни превозни средства за зимния сезон, с цел предотвратяване на пътно-транспортни произшествия и затваряне на пътища. Със заповед от 3 декември областният управител сформира комисия, с председател зам. областният управител Димитър Драчев, която извърши проверка на техническото състояние на снегопочистващата техника за поддържане на Републиканската пътна мрежа на „Прохода на Републиката“. Взети са мерки за завишаване контрола на фирмите и техните подизпълнители, които са ангажирани с пътното поддържане през зимния сезон 2012/2013 година.

На 11 декември в Областна администрация Велико Търново ще се проведе работна среща между областните управители на Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Габрово, Русе и Търговище, представители на ГД ПБЗН, ДАИ, Полиция и АПИ с цел координация и взаимодействие между ангажираните структури и ведомства, имащи отношение по поддържането и зимното почистване на Републиканската пътна мрежа.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram