Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора,  са образувани три бързи производства.  Регистрирани са две престъпления и са настъпили три пътнотранспортни произшествия с двама загинали и един ранен.

Бързи производства:

На 05.12.2016 г., около 20.30 ч., в гр. Казанлък, на кръстовището ул.“Шипченска епопея“ с ул.“Македония“, полицейски екип на на РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а. “БМВ“ управляван от Р. М., на 28 г., от гр. Казанлък. Водачът е тестван за  употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за канабис. Р. М. е задържан за срок до 24 ч. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 “б“, ал.3 от НК.

На 04.12.2016 г. в гр. Стара Загора, на ул.“Д-р Тодор Стоянович“, е спрян за проверка л.а “Форд Фокус“ с водач И. И., на 31 г., от гр. Стара Загора. В хода на проверката е установено, че същият държи в себе си наркотично вещество. При извършен личен обиск на лицето са открити и иззети  пет полиетиленови торбички съдържащи бяло, кристалообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че представлява метамфетамин –  0,24 гр.  И. И. е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.

На 05.12.2016 г. в Първо РУ – Стара Загора е започнато бързо производство срещу С. Г., на 22 г., от гр.  Стара Загора, затова че на същата дата, около 22.55 ч., на бул. „Славянски“, е управлява л.а „Хонда Прелюд“ след употреба на наркотично вещество – канабис, установено с техническо средство.  С. Г. е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:

На 05.12.2016 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от жилище, намиращо се в гр. Стара Загора, на ул.“Христо Ботев“. При извършения оглед е установено, че за времето от 08,00 ч. до 13,30 ч. на същата дата неизвестен извършител, след като е отключил апартамента, е извършил кражба на лаптоп, метална касетка с намираща се в нея сума от 1000 лв. и златни накити с тегло около 15 гр. По случая е образувано досъдебно производство.

На 05.12.2016 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение от 61 годишна жена за извършена телефонна измама. На 05.12.2016 г., около 10:00 ч., неизвестен извършител се обадил на ползваните от нея стационарен и мобилен телефон и представяйки се за „комисар Алексиев от Второ РУ – Стара Загора“ съобщил, че е набелязана от група лица, които се готвели да извършат посегателство спрямо нея. За залавянето на лицата, жената трябвало да даде всичките налични пари и ценности, които има. След като била въведена в заблуждение, около 11:00 ч., жената хвърлила през терасата на жилището си сумата от 200 лв. и около 40-50 грама златни накити на неизвестно за нея лице.  Малко по-късно мнимият полицейски служител се обадил отново, като заявил, че измамниците се опитват да изтеглят от банката наличните спестявания на жената и че трябва тя да ги изтегли, за да не и ги вземат. След като изтеглила сумата от 5000 лв., около 12:00 ч., потърпевшата ги хвърлила през терасата си на непознато за нея лице. По случая във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Пътнотранспортни произшествия:

На 05.12.2016г. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че в канавка, намираща се по първокласен път I-6, на около 200 метра западно от разклона за с. Копринка, е намерено тялото на 80 годишна жена от с. Копринка, общ. Казанлък. Извършен е оглед на местопроизшествието. След изготвена съдебно-медицинска експертиза е установено, че смъртта е настъпила в резултат на  пътнотранспортно произшествие. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 ал.3, вр.чл.343 ал.1, вр. чл.342 ал.1 от НК.

На 05.12.2016г. в РУ – Чирпан е получено съобщение за настъпило пътнотранспортно произшествие с пострадало лице на път II-66, на около 800 м. след разклона за с. Гита, общ. Чирпан. На място е установено, че л.а „Ауди А3“, управляван от 26 годишен водач от гр.Чирпан, на км.94 е напуснал пътното платно вдясно по посока на движение и се е блъснал странично в крайпътно дърво. В следствие на удара водачът е загинал на място. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.

На 05.12.2016 г., около 19.25 ч., в гр. Стара Загора, по бул. „Цар Симеон Велики“, в посока изток, се е движил л.а. „Пежо Боксер“ управляван от И. Г., на 58 г., от гр. Стара Загора.  На кръстовището с ул. „Димчо Стаев “ водачът предприел завой надясно, при което е настъпил сблъсък между предната дясна част на автомобила и 20 годишна велосипедистка, пресичаща платното на ул. „Димчо Стаев“ в посока запад, южно от обозначена велоалея. В резултат на настъпилото ПТП на велосипедистката са избити 4 зъба. Откарана е в ЦСМП – Стара Загора, където е прегледана и освободена, без опасност за живота. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram