Най-търсеният и продаван автор в България гостува за „Среща с автограф“

Специална коледно-новогодишна изненада- среща с най-четената съвременна българска писателка организира Литературно-художествен музей „Чудомир“. На 7 декември от 18:00 часа тук гостува Людмила Филипова.

Тя е автор на романите „Анатомия на илюзиите”, „Червено злато”, „Стъклени съдби”, „Мастиленият лабиринт”, „Антихтонът на Данте”, „Аномалия”, „Печатна Грешка”, „Където се раждат ангелите”, „Войната на буквите” и „Пътуване до Края на света” (2015), някои от които са вече превеждани и издавани в Русия, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. National Geographic засне и излъчи през 2012 г. документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт”.

Още с първата си публикувана книга Людмила успява да се наложи като най-търсеният и продаван автор в България, като със всяка следваща успехът й расте. През 2011 г. Людмила Филипова е наградена с отличието „Жена на годината” в категория Изкуство.

Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като американския “Hidden River” 2009, Български роман на годината и европейския “Prix du Livre Europeen” 2008. През 2013 Людмила е отличена с наградата „Славянска книга“ на престижния международен писателски конкурс „Югра“, в който участват десетки белетристи и поети от Русия и Балканите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram