Казанлъчанката Любомира Касабова стана Доброволец на годината

По случай Международния ден на доброволчеството, който се чества на 5 декември в цял свят, бяха отличени и участниците в инициатива на Министерство на младежта и спорта.  Наградата бе връчена на казанлъчанката Любомира Касабова, доброволец на YDCMA ORG/ МЦР-Взаимопомощ, Юнайтед Авангард Артист и много други организации.

Любомира работи като технически сътрудник на СНЦ „Бъдеще за децата“ 2018 г. Учредител на „Юнайтед Авангард Артист“ и основен доброволчески актив. Доброволец на „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ от повече от 10 години. Работи отлично като част от екип и е основен двигател при акции свързани с кино и снимки.

Инициативата на ММС бе под надслов „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“ и се проведе за трета поредна година. Тя е насочена към изявени млади доброволци от цялата страна. Петимата от доброволците от цялата страна, събрали най-много харесвания в онлайн допитване, бяха отличени със специална награда на Министерство на младежта и спорта на тържествена церемония, която се проведе вчера в столицата.

Още един доброволец на казанлъшкото Сдружение „Взаимопомощ“ получи награда за годината. В Бургас на гала вечер на фондация „Астика“ в категория „Изкуство и култура“ беше отличен Тодор Иванов.  Тодор се занимава с пещерно дело и е част от екипа на пещерното спасяване в България. Основен актив на МЦР-Взаимопомощ в провеждането на Еко фестивал в гр. Казанлък, работил е с аутисти в дневен център за младежи с умствени увреждания, участвал в проекти на организацията в Унгария и Словения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram