ВАНДАЛЩИНА: Заколени на място две камерунски кози и пет заека от Зоокът на открито на Старозагорски бани

През нощта /04 срещу 05 декември 2015г./ неизвестни са разбили катинар и разрязали  оградна мрежа на Зоокът на открито край езерота на Старозагорски минерални бани. Заколени са на място, видно от големите петна кръв вътре в ограденото пространство, две мъжки камерунски кози и пет заека. Следи от капки кръв водят към езерото. Там, явно, натоварени на кола са изнесени в неизвестна посока заколените животни. Сигнализирана е полицията. Криминалисти проучват случая.

Ние, от Граждански клуб ЛИПА се надяваме компетентните органи да открият и накажат извършителите на грозното деяние. А със собствени усилия и приятели, ще възстановим щетите, за да може малки деца с родителите да се радват на животните там.  Чрез медиите се обръщаме за съдействие от граждани, за откриване на извършителите.

Нека припомним, че Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора преди две години изгради този зоокът на открито. Стотици родители с децата си всяка седмица идваха специално до Баните да се порадват на животните там. Над 20 патки пуснахме в езерото, 8 000 рибета във водоема, 24 токачки се разхождат свободно пуснати в парка, четири камерунски кози и шест заека, както и два кеклика. Благодарим за съдействието на партньори и приятели от Земеделския институт, Зоопарк – Стара Загора, Петър Воденичаров, Ловно-рибарско сдружение – Стара Загора, Прогрес АД – Стара Загора, Енчо Баръмов и други.

Прессъобщение Граждански клуб ЛИПА

IMGA4201IMGA4202IMGA4203IMGA4208IMGA4213IMGA4215IMGA4216IMGA4218IMGA4221

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram