Отборите на Природо-математическата гимназия станаха първи в баскетболните игри

Приключиха състезанията между училищата за 2014 година. Тази седмица бяха определени и последните победители в ученическите игри по баскетбол за девойки и юноши 11-12 клас. Победители и в двете надпревари за отборите на ПМГ „Н. Обрешков”, които ще предстаявт Община Казанлък на областната надпревара в Стара Загора през пролетта. С втори места и при девойки, и юноши, останаха съставите на Художествената гимназия. Трети в юношеското съревнование са баскетболистите на ПГ „Ив. Хаджиенов”, а на девойките – ПГ по лека промишленост и туризъм. В петъчния финал в спортна зала „Севтополис” съставът на ПМГ надделя над представителите на НГ ПИД „Акад. Дечко Узунов”с 64:34 точки и си спечели място в областния етап на игрите.

Само три отбора при дамите си оспорваха наградите на съревнованието на общинско ниво. Седем бяха юношеските състави. На победителите Общината връчи купи, предметни награди – баскетболни топки и грамоти.

Следващите турнири на общинско ниво са през февруари. Тогава започват най-масовите училищните игри -по волейбол за всички възрасти. В март са състезанията по лека атлетика, шах и тенис на маса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram