Ден на доброволчеството в Казанлък

По повод 5-ти декември-международния ден на доброволеца в града ни бяха поставени още табели на казанлъшката Стена на доброволчеството, създадена през 2013 г. от „МЦР-Взаимопомощ“. Лицата на 105 доброволци по 39 проекта ни посрещат от мястото, разказващо за присъствието на младите хора в града ни. Сред тях и 49 българи, избрали да работят по различни каузи на организацията в различни европейски държави.

Най-често сънародниците ни желаят да участват в проекти в Испания, Полша и Словения, разказват от организацията.

Стената на доброволчеството в Казанлък беше лично открита от Негово Превъзходителство д-р Лесек Хенсел, посланик на Полша в България в 2013 г. По справка се оказва, че казанлъшката е единствената стена на доброволчеството в България.

В момента в Казанлък се трудят трима доброволци от Испания, Полша и Франция по проект „Приятелство в кутия 2” на МЦР-Взаимопомощ по програма „Еразъм+”, работещи в Дневните центрова за деца и възрастни с увреждания, както и в Домовете за стари хора 3 и 1.

Освен с програма Европейска доброволческа служба, неправителствената организация работи и по реализиране на младежки обмени. От „Взаимопомощ“ са в очакване на наградата, която ще получат – сертификат за качество за един от проектите на Валоризационна конференция по Програма „Еразъм+“ 2016 г.

По традиция, в края на всяка година, Центърът за развитие на човешките ресурси прави обзор на проектите и дейностите, осъществени в България с подкрепата на „Еразъм+“ – най-голямата, най-популярната и най-ефективната Програма на Европейската комисия в областта на образованието, младежта и спорта.

Официалната церемония по награждаване на отличените проекти ще се проведе на 7 декември (сряда), в „София Хотел Балкан”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram