Млади дарители зарадваха децата с увреждания

Дванадесетокласници от ПМГ „Никола Обрешков“ –гр. Казанлък направиха дарение на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания „Слънчогледите“. Дарението, в размер на 817,68 лв., ще се използва за нуждите на Центъра в града.

Инициативата се осъществява по проект към училищния предмет „Свят и личност“. Младежите решават да организират кампания за популяризиране на здравословното хранене по един по-различен начин. Поводът е Световният ден на Здравето.

В предизивкателството, гимназистите включват свои съученици, родители, приятели и съмишленици на идеята. Като финал на кампанията, в ПМГ „Никола Обрешков“ се провежда кулинарен търг с благотворителна цел. Всяко едно от уникалните домашно приготвените изделия е намерило своя ценител.

Дванадесетокласниците – Недялка Вакавлиева, Симеон Лилов, Полина Петрова и Иван Василев, даряват събраните средства на СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“.

Организацията стартира преди месец дарителска кампания „Бъдеще за децата“, с цел подпомагане дейността на Център „Слънчогледите“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram