Пастрокът-убиец на малката Мария обжалва 26 г. присъда пред Апелативния съд

В  съда между пастрока-убиец на едногодишната Мария от Казанлък-Атанас Асенов и баща му се разрази нечуван скандал.

Асенов обжалва пред Апелативния съд присъдата от 26 години затвор за това, че преби до смърт детето на приятелката си миналата година.

„Не съм убил аз детето, страх ме беше от баща ми Стоян, затова мълчах. Жена му Румяна хвърли бебето на дивана и то отхвръкна към стената. Баща ми каза аз да поема отговорността, че ще ме убие!?, обяви Атанас Асенов в съда. Не е вярно, кресна баща му срещу него. Докато баща и син се караха, майката Румяна само подскачаше отстрани с викове: „Стига бе, стига бе!“ Атанас разказа, как в полицията го съблекли гол и му били инжекция със серум на истината в ръката. Казали му, че така до един час ще си признае всичко. После му сипали два литра вода насила в устата. През цялото време Атанас им викал: „Бийте ме, аз съм хемофилик“.

Атанас Асенов бе признат за виновен в жестокото убийство на момиченцето. Той е призна вината си в Старозагорския съд и делото там премина по съкратената процедура.

Днес обаче пастрокът обжалва на втора инстанция в Пловдивския апелативен съд.  24-годишният мъж е осъждан два пъти и е извършил убийството на малката Мария по време на изпитателния срок. На 14 януари той е започнал да пие от 5:00 часа сутринта. Детето започнало да плаче, а това отключило  агресията му и започнал да хвърля детето и да го удря с юмруци. От тежките вътрешни разкъсвания бебето почина след няколко часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram