От РЗИ потвърдиха за хепатит на стадиона, карантина обаче няма

Четирима спортисти от казанлъшки клубове са заболели от хепатит А и са настанени за лечение в инфекциозно отделение в Стара Загора, потвърди за Пресс ТВ д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция „Наздор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Тя съобщи и за един заразен с хепатит треньор. Това наложило профилактирането на спортната зала на стадиона, която за седмица два бе обезпаразитявана, вчера отново беше дезинфекцирана. От края на месец август, когато от ромска махала тръгна заразата с хепатит, до сега на територията на казанлъшка и павелбанска общини са регистрирани близо 200 заразени с „болестта на мръсните ръце“, уточни д-р Перчемлиева.

Не особено разговорливи се оказаха по темата за плъпналата зараза от хепатит на стадиона собственици и треньори на спортни клубове. Повечето от тях отрекоха за болни спортисти, други помолиха да не коментираме случая. За дезинфекцията на залата уклончиво потвърдиха от местната власт. Достъпът до най-голямото спортно съоръжение в Казанлък не е ограничен. Официално няма карантина. Сигнали за болни от жълтеницата идват от училища на цялата територия на община Казанлък, но броят на заразените не бил основание за налагането на по-сериозни мерки. От РЗИ отново препоръчаха да повишим нивото на личната си хигиена като превантивно средство за предпазване от заразяване с хепатит.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram