Нови награди за младите театрали при НЧ „Искра 1860“

С награди от Банско, домакин на 13-тия Международен театрален фестивал  „Утринна звезда“, се завърнаха възпитаниците на двете школи при НЧ „Искра 1860“ – Детска и Младежка театрална студия с ръководител Мая Стоянова. Във фестивалната програма, продължила почти седмица – от 19 до 23 ноември, участваха млади таланти от България, Македония, Гърция, Русия и Сърбия, а международно жури от страните участнички, съставено от преподаватели по театрално изкуство, присъди наградите на най-добрите трупи.

Младежката театрална студия при НЧ „Искра“ спечели трето място и купа за участието си в съревнованието при съставите над 12 години. Казанлъчани играха спектакъла „Годеж“ на Сърбислав Минкович. Въпреки подмладеният си състав, 50% от младежите за първи път се представяха на сцена, студията направи впечатляваща изява при откриването на фестивала.

С награда – второ място и купа за театър при деца до 12 години е Детската  театрална студия, която отново перфектно изигра една от последните си постановки -„Алиса в огледалния свят“от Луис Кaрол и влезе в спор за наградите в малката възрастова група, като най-млад участник във фестивалната програма.

Двете наградени постановки от Банско присъстват в коледния афиш на НЧ „Искра“. На 16 декември младежите ще изиграят още веднъж комедийния спектакъл „Годеж“ от 18:30 мин. на читалищната сцена, а на 20-ти декември,  малките актьори от Детската студия ще представят от 11:30 ч. „Алиса в огледалния свят“. На открито, в навечерието на светлите празници ,край елхата на площад „Севтополис“ театрали и децата от ВС „Искрица“ ще радват с актьорското си майсторство и богат песенен репертоар гражданите на Казанлък. Възпитаниците на Мая Стоянова ще вземат участие и в големия коледен концерт на читалището на 18 декември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram