Аплодисменти на крака за „Миса Криола“ на фестивала „Петко Стайнов“

Изпълнението на Смесен хор „Петко Стайнов“ на едно от най-красивите кантатно-ораториални произведения „Миса Криола“ на аржентинския композитор Ариел Рамирес изправи на крака публиката от ценители на хоровото изкуство в пълното фоайе на Исторически музей „Искра“ и Художествена галерия – Казанлък.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, в компанията на специалните гости на Града на розите Петко Стайнов – внук на известния композитор от Казанлък, управител на едноименната фондация, д-р Галина Луканова, председател на Българския хоров съюз и Хорът на Светата митрополия на Димотика, Орестиада и Суфли дълго аплодираха прекрасните изпълнители: Смесен хор „Петко Стайнов, с диригент Младен Станев, фестивален директор, диригент на Хора на Държавна опера – Стара Загора, Старозагорския Смесен хор „Родина“ с диригент Емил Минев и гостуващите певци и музиканти от Камерен оркестър на Старозагорската Държавна опера. За красивата музикална изява те бяха отличени с Почетни грамоти на Фестивала от Петко Стайнов – внук.

Преди началото на концерта Кметът Галина Стоянова лично поздрави всеки от специалните гости на Казанлък.

С „Миса Криола“ Смесен хор „Петко Стайнов“ при Народно читалище „Искра – 1860“ – Казанлък отбеляза началото на честванията на 45-ия си творчески сезон като център на музикалните събития в рамките на II Национален музикален фестивал „Петко Стайнов“.

Традиционно, за 16-та поредна година около рождената дата на великия композитор – 1-ви декември до 3-ти декември Градът на розите домакинства хорови формации от страната и все повече гости от чужбина за музикалните дни, посветени на творчеството на акад.Петко Стайнов, организирани от Община Казанлък и фондация „Петко Стайнов“.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram