Съветниците осветиха бизнес статуса и дълговете си

Членовете на новия казанлъшки парламент изповядаха публично зависимостите си от фирми и банки, подписаха се

 

Само четирима старейшини от новоизбрания Общински съвет имат задължения към кредитни институции, видно е от декларациите им по Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Декларациите вече са публикувани на сайта на Съвета, както повелява българското законодателство.

Съветниците с кредити са много по-малко от колегите им от предходния мандат, ако разгледаме справката детайлно, макар че на някои от избраниците ни копията на декларациите в интернет не се четат.

Най-много пари е теглил от банка Галин Георгиев от ББЦ-67 000 евро. Следва го по размер на дълга Михаил Михайлов от БДЦ със заем от 100 хил. лева от ДСК. 50 000 лева задължения също към ДСК има социалистът Пламен Караджов, а колегата му от ГЕРБ Николай Фитков връща на Уникредит Булбанк 36 000 лева ипотечен кредит.

Председателят Николай Златанов вече няма кредитни задължения, очевидно е изплатил дълговете си, които бе декларирал четири години по-рано.

В декларациите съветниците са изложили участието си в търговски дружества, договори с фирми и свързаност с лица, участващи в бизнес структури.

Самият пръв сред равни Златанов /ГЕРБ/ има участие в „Арженто” ООД и сключени контракти с „Катекс” АД, „Руно” ЕАД и „ВиК”ООД, Стара Загора.

Старейшината първи мандат Станислав Коев от ГЕРБ е декларирал, че има частен интерес към дейносттта на свързани с него лица, участващи в „Ем Ес Консулт” ООД, „В Клиник” ЕООД, „Витез България” ООД, „МС имоти” ЕООД и „Бусексперс БГ” ООД.

Коев бе разпределена като зам.-председател на Комисията по чл. 25, ал. 2, т. 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и за упражняване на текущ и последващ контрол върху актовете и договорите, издадени или сключени от органите на местната изпълнителна власт.

Членът на ГЕРБ д-р Мехмед Мехмедов се е подписал, че е член на органа за управление на Медицински център „Арсенал”ЕООД. Докторът е член на Комисията по здравеопазване и заместник на председателя на друга комисия-тази по социалните дейности.

Съпратиецът му Генчо Генчев декларирал, че е собственик и управител на „Гената” ЕООД и на „МАПЕК” ЕООД. Той участва в Комисията по устройство на територията, инфраструктура, строителството и транспорт.

Председателят на Постоянната комисия по култура, медии и вероизповедания Борис Кърчев е заявил участие в няколко фирми: 100% дялово участие в „ТРАКИЯ МОБАЙЛ” ООД, по 50% съответно в „ТРАКИЯ КАБЕЛ” ООД, „МЕДИЯ ВИЖЪН” ООД  и „ДИАМАНД МЕТЪЛС” ООД. В „КТВ”ООД Кърчев има 25% от дяловете. На четири от дружествата Борис Кърчев е и управител, а в „ЕКО ЦЕНТЪР-СТАРА ЗАГОРА”         АД е член на Съвета на директорите.

12-сет месеца преди избирането му за съветник е имал участие в „БИ БИ СИ КЕЙБЪЛ” ЕООД, „КТВ РАДНЕВО” ЕООД и в „БОГДАНОВ ИНВЕСТ”ЕООД. Кърчев притежава и кредитна карта на Америкън експресс с лимит 7 900 лева.

Николай Ибушев от Експерти за Казанлък деклрарирал, че е акционер в „Арсенал 2000” АД,  членът на същата група Иван Дочев е председател на Съвета на директорите на „Долината на розите” АД. Той е и шеф на комисията по финанси и бюджет.

Пламен Караджов ат групата на БСП посочва, че има 50 дяла в „Дюлгеров-Караджов” ООД.

Станчо Леков и Георги Пенчев от БДЦ са написали, че са участници в бизнеса на „Мега логистик” ООД и „Рент инвестмънт груп” ООД.

В декларациите на Ридвян Иляз-председател на Комисията по горско и селско стопанство, Нанчо Видев, Донка Сиеонова, Радослав Рачев има бели петна и не е ясен техният статус по ЗПРКИ.

Останалите съветници нямат бизнес отношения, свързаност и кредити.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram