Започна прослушването по проекта #babsbg в читалище Искра

12 дами от третата възраст участваха в първия от трите дни на кастинга от проекта Бабс. Бг

Той се провежда за първи път у нас и е инициатива на НЧ Искра.

Сред участничките в прослушването има: бивши – мед. сестра, продавачка в Универмага, управителка на стол във фабрика, учителка, водещата дълги години на манифестациите в Казанлък, кранистка, библиотекарка, теолог, служителки и работнички в заводи.

Всяка от участничките получава специално ръчно изработена бисквита с бранда на проекта.

За кастинга Бабите трябваше да подготвят песен, изпълнена акапелно, рецитация на стихотворение и интервю с журито.

Бъдещите звезди са заложили в представянето си на песни на Лили Иванова, италианска и руска естрада, фолклорни песни, Една българска роза.

Сред стихотворенията които представят са на Никола Вапцаров, Дамян Дамянов, Надежда Захариева, Иван Вазов.

Целта на проекта е да бъде създадена певческа и танцова артистична музикална група от 6, 8 или 12 жени, на възраст над 60 години, които да изпълняват съвременни, аранжирани специално, модерни поп и рок песни. За целта вече работят група композитори, които адаптират музикален репертоар за поп – рок групата, която ще носи името #Бабсбг.

Ръководител на музикалния проект ще бъде певецът Стоян Петров – завършил Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, специалност „Поп и джаз пеене“, а след това и Музикалната академия „Гнесен“ в Москва и е единствения български възпитаник на престижната Музикална академия в #Русия „Гнесен“, завършил я с червена диплома и глас на „Music Idol“

Прослушванията са на 1, 2 или 3 декември в НЧ «Искра» Казанлък!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram