Съдия Табакова отхвърли иска за поредно броене на бюлетини в Павел баня

Дали ще бъдат касирани изборите за кмет в Павел баня ще реши Старозагорският административен съд до седмица. Днес бе поредното заседание по делото, образувано  по жалба на Иса Бесоолу, кандидат за кмет на община Павел баня от ДПС, против решение на Общинската избирателна комисия на Павел баняот 2 ноември т. г., на което съдебният състав взе това решение.

Кандидатът на ДПС загуби балотажа от Станимир Радевски, кандидат на местна коалиция, само с 39 гласа, несъгласен с резултата Бесоолу заведе делото.

Съдът тази сутрин изслуша вещи лица, които бяха назначени да извършт повторното броене на бюлетините в павелбанско. Експертите заявиха пред съдебния състав единодушие, за това че при второто контролно броене са открили 64 гласа за Радевски, с което неговият резултат се е покачил. За Бесоолу са дали вота си 3 948 жители с право на глас, а за Радевски 4 012 човека.

Защитата на Исса Бесоолу  поиска нови вещи лица за повторна експертиза. Тя оспори резултатите  в седем секции като заяви, че в някои случаи бюлетина с определен знак е била считана за валидна, а в други за невалидна.

Председателят на съдебния състав съдия Съдия Бойка Табакова не уважи искането и прие заключението на вещите лица.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram