Посланикът на Малтийския Орден у нас връчва дарение за Дома в Бузовград

На 3 декември от 13.00ч. на територията на ДМСГД „Мария Луиза“, с. Бузовград, посланик Н.пр. Камило Дзуколи, от Ордена на Малтийския орел, ще връчи ключовете на микробус, който ще обслужва нуждите на децата от Дневния център и Дома. Дареното превозно средство идва точно навреме, за да замени остарялата автомобилна база. Децата в Центъра всекидневно се извозват от домовете и обратно, с цел максимално да се улеснят техните семейства. Това е поредното дарение, което Ордена на Малтийския орел прави за децата от Центъра и Дома.

Заедно с това, на гостите ще бъде показана и новата Монтесори класна стая, която също е  осъществена с дарителска кампания. На територията на ДМСГД „Мария Луиза“ се предоставят и редица иновативни услуги за деца с редица дефицити в развитието- работа с психолог, логопед, специален педагог, рехабилитатори, арттерапевт, канистерапия, хидротерапия и т.н.

На събитието ще присъстват представители на местната власт, журналисти и родители на децата, които ползват услугите на Центъра.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram