Започна монтирането на коледното дърво и приказната украса на Стара Загора

Започна монтирането на коледното дърво на площада пред Община Стара Загора. Тази година кедърът, който ще грейне в приказни светлини, е с височина 18 м и е отгледан в разсадника на общината.

В коледна украса ще бъде и естествено засадената през миналата година по-малка елхичка, която след време ще бъде основното украсявано за празниците дръвче. За изминалите 12 месеца тя е пораснала с 1 м и вече е висока 11 м.

За първи път тази година, в близост до „Гъбата“ – емблематичното за старозагорци място за срещи в центъра на града, ще се издигне светеща „3D облъчна елха“. Тя е висока близо 6 м и представлява LED сфери с бял и червен светодиод. Атракцията е ефектно допълнение към цялостната феерия от светлини.

Досегашната красива коледна украса ще бъде допълнена и с други нови светещи композиционни елементи. За първи път над главната улица, до алеята „Стара Стара Загора“ ще се извие атрактивен „Коледен влак“, комбинация от халогенно и LED осветление. В близост до кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и „Патриарх Евтимий“ ще бъде разположен светещ надпис „Весели празници“. По цялата главна улица между дърветата ще греят LED елементи в червено и бяло.

Атрактивните коледни топки, разположени по бул. „Митрополит Методий Кусев“, ще бъдат още повече на брой и ще създават приказно настроение.

Амбицията на ръководството на Общината е през следващите години поетапно да бъде увеличавана украсата в града, като бъдат обхванати кръстовища и квартали.

Запалването на елхата, идването на Дядо Коледа и неговата свита в Стара Загора са предвидени за 6 декември – Никулден! Община Стара Загора организира атрактивна програма, подробности за която ще бъдат съобщени допълнително.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram