Вечер на великите личност в СОУ „Екзарх АнтимІ“

Вечер на великите личности се проведе в СОУ „Екзарх Антим Първи“. Събитието бе в рамките на проекта „Изучаване европейската история чрез драматизиране на национални събития“ по програма Коменски., който казанлъшкото училище реализира от тази учебна година. Координатор на начинанието е Наташа Джуркова – ръководител на театрално студио „Антим“.

Седем са европейските страни партньори по проекта – България, Англия, Чехия, Испания, Естония, Италия и Португалия. Изключителен артистизъм показаха учениците, пресъздавайки образите на Седем велики европейски личности от съответната партньорска държава. Великият италиански учен и философ Джордано Бруно бе личността, която представиха учениците от СОУ „Екзарх Антим Първи“.

Образът на една от най-великите личности в българската история Васил Левски бе пресъздадена от ученик от една от страните – партньори по проекта – Естония.

В рамките на Вечерта на великите личности с музикални изпълнения се представиха и талантливи ученици от музикалните паралелки на училището.

Следващата европейска страна, след България, на която през месец февруари ще гостуват партньорските държави по проекта, е Естония.

Сл. Илиева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram