Благотворителна изложба „Надежда за Маги“

От 18.00 часа в  Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, казанлъчанката Радиана Георгиева открива своята благотворителна изложба в подкрепа на Маги Стоянова. Идеята за спомоществователство отдавна е на сърце на авторката. Решението, с първата си изложба да подаде ръка точно на Маги, идва спонтанно, след като в Казанлък в последния месец бе подета кампания в помощ на 32-годишната млада жена, диагностицирана с муковисцидоза. Тежката диагноза Маги получава още през 2007 година, но сега сложното и скъпо лечение е вече спешно наложително. Това е и причината, Радиана Георгиева да стане един от гражданите на Казанлък, който прави поредния благотворителен жест към младата майка на две деца.

С домакинството си, Музеят на фотографията става част от институциите, които се присъединяват към кампанията.

По време на откриването, се очаква присъствието на щедра публика, готова за откупки на акварелите на Радиана. Пъстри, с ярко оптимистично настроение, изпълнени с любов и надежда, акварелите на Радиана Георгиева са рисувани в последните три години, откакто авторката решава, че е дошло време да се отдаде вече не толкова на работата, колкото на увлекателното художническо занимание, което я прави щастлива.

Казанлъчани познават Радиана Георгиева от дейността и в семейната строителна фирма, по-късно разширила бизнеса и в други направления. Тя е строителен инженер по професия. Семейството е познато с обществената си дейност в лицето на съпруга на Радиана, Михаил Георгиев, заместник областен управител по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски и техния син, Симеон, председател на Фондация „Чудомир“ в Казанлък допреди няколко години.

Радиана рисува от малка. Учила при казанлъшката художничка Веса Вълова. Дълги години не намира време за по-сериозни занимания с изкуство и затова сега е  радостна, че времето най-после е дошло.

Името на първата изложба на Радиана Георгиева е „Надежда за Маги“. Тя включва над 40 работи, които могат да се откупуват по време на изложбата, която остава в залата на музея до 10-и декември.

Събраните средства ще бъдат предоставени на семейството на Магдалена Стоянова, чийто представител ще присъства на откриването на 29-и ноември в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram