Състезание в Mall Galleria Стара Загора „ Пресъздай по-най оригинален начин света на Хобитите”

Ученици от 12 училища от Стара Загора и Казанлък и две школи по рисуване от Казанлък участваха в организираното от Mall Galleria Стара Загора състезание на тема: „ Пресъздай по-най оригинален начин света на Хобитите“.

Целта беше учениците с различни похвати от изобразителното изкуство да пресъздадат своето виждане за това как си представят света на малките добри същества – хобитите, герои от романа на Джон Толкин: „Хобитът или дотам и обратно“.

Повод за това е предстоящата световна премиера на едноименния филм на режисьора Питър Джаксън „ Хобит“, който излиза на екран на 14-ти декември. Същият ден е премиерата на филма и в Cinema city – в Mall Galleria Стара Загора.

Участниците в състезанието имаха 2 часа време, в което да пресъздават своето виждане за света на добрите малки същества с материали, предварително заявени и закупени от екипа на Mall Galleria.

Тричленно жури: Михаил Косев – от Художествената галерия в Стара Загора, художникът и фоторепортер на БТА Светлозар Недев и Боряна Назърова – подгласничка на Царица Роза 2011 година, завършила „графика“ в Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов“ в Казанлък, имаха задачата да наблюдават работата на малките художници и да дадат мнение за най- оригиналните сред тях.

Глина, пластелин, пластмаса, картон, стъкло, коприна, природни материали, бои и моливи, туш и ръчно изработени фигурки от хартия бяха изразните средства, с които младите таланти на Стара Загора и Казанлък пресъздаваха фантазиите си и вижданията за света на хобитите.

На финала на състезанието тричленното жури посочи като най-интересни и иновативни работите на малките художници от Музикалното училище „Христина Морфова“, Частно училище „Елин Пелин“ в Стара Загора и Школа по рисуване „Арт линия“ – Казанлък. Журито беше категорично, че не може да избере нито една от творбите на всички участници, тъй като всички би следвало да са на първо място, предвид старанието и отношението, вложени в пресъздаването на света на Хобитите. Журито не пое отговорността да избере творба – победител, която да получи наградата на Mall Galleria Стара Загора – 1 000 лева.

Беше решено наградата да се изтегли чрез жребий от произволно избрано дете от зоната за хранене на търговския център. Право на участие в жребия имаха представителите на всички училища, които изписаха и пуснаха в специална урна листи с имената на училището или школата, която представляват.

В ролята на съдбата влезе 6 годишният Георги Чорбаджийски от Казанлък, дошъл с родителите си на покупки в Mall Galleria .

Жребият определи наградата от 1 000 лева да получи СОУ „Максим Горки“ – Стара Загора. Четиримата малки художници от училището нарисуваха оригинални портрети на главните герои от филма „Хобит“.

Посочените от журито участници с интересни творби и демонстрирани оригинални техники получиха безплатни билети от CINEMA CITY за филма „Хобит“.

Всички участници в състезанието получиха и брандирани тениски на Mall Galleria Стара Загора, по 200 тетрадки за всяко училище – участник. Бутикова сладкарница „Нектар“ в Mall Galleria подари по един вкусен Хобит Мъфин за всеки малък художник. Промоционален талон за игра в Арена за лазерни битки Q-ZAR получи всеки участник в състезанието. Разиграна беше и викторина с въпроси, свързана с филма „Хобит“. Най- бързо отговорилите получиха киноплакати за новия филм.

Всички творби, създадени от малките художници на Казанлък и Стара Загора ще радват посетителите на Mall Galleria Стара Загора и киноманите в продължение на месец.

Оригиналните виждания на децата от Казанлък и Стара Загора за света на Хобитите ще бъдат подредени в специална изложба, която ще посреща зрителите на филма „Хобит“, непосредствено до входа на CINEMA CITY, ниво 2 на търговския център.

Атрактивните детски творби са логична и пъстра прелюдия към света на фантастичното кино, който очаква с нова порция магия своите почитатели.

От 14-ти декември, в CINEMA CITY, Mall Galleria Стара Загора.

Най- доброто място за шопинг и забавления!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram