„Розите“ ще зимуват на четвърто място в групата

„Розова долина“ загуби срещата от последния есенен кръг на Югоизточната В група срещу „Марица“ Пловдив с 3:2. Тимът на Казанлък е четвърти в крайното класиране за финала на полусезона, едва на точка от втория, отбора на „Загорец“, който е и с мач по-малко от изиграните за полусезона, непосредствено след „Димитровград“. Последният е с точките на „розите“, но с по-добра голова разлика и заслужено получи място в тройката на Югоизток. С 47 точки, 11 точки преднина от второто място на върха в групата, ще зимува „Несебър“.

Срещата на стадион “Марица” започна силно за домакините, които поведоха в резултата още в първата минута на срещата чрез Антонио Цанков. В 15-ата минута маричани удвоиха преднината си, след като Георги Стефанов реализира за 2:0. В 25-ата минута Ангел Костов отбеляза първото попадение за „розите“, а в 44-ата рожденикът Николай Стоичков успя да изравни за 2:2.

С още един бърз гол, домакините поведоха в началото на второто полувреме. В 48-ата минута Венцислав Гюзелев промени резултата в полза на маричани – 3:2. Те пък имаха своите претенции за неправилни съдийски отсъждания, от страна на главния рефер на двубоя Павлин Тютюнджиян. При последвало нарушение, футболистът на  „Розова долина“ Григор Георгиев получи жълт картон за удар без топка. Жълто-черните” завършиха двубоя с десет футболисти, след червения картон на Антонио Цанков за симулация при падане в наказателното поле на “розите”.

Разораният терен допълнително затрудни играта и на двата отбора.  ФК „Марица“ Пловдив завърши есенния дял от първенството на 12-то място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram