Петър Бончев призова за смени и в КК „Лястовица”

Президентът на Българския колоездачен съюз Петър Бончев, който даде интервю за ПРЕСС ТВ, за да защити членът на УС на БКС казанъчанина Васил Корцанов за обвинения по негов адрес, отговори и на казаното на специална пресконференция в Казанлък, по  време на която настоящата управа на съюза бе обвинена в злоупотреби със средства.
Обвиненията се доказват в съда, посочи Бончев. Според президентът на БКС, е обидно човек като Евгени Димитров да влиза в управата на спортна федерация, след като преди това е изгонен от БФС , още по времето на Иван Славков.
Веселин Михайлов, който бе секретар на съюза, също има принос и за провала на тазгодишната Обиколка на България, наред със съдиите, които бойкотираха състезанието, посочи Бончев.  Президентът на колоездачната централа апелира за свикване на ново Общо събрание, което да избере ръководни кадри, некомпроментирани със случилото се в последната една година.
„Аз, Евгени Димитров и лицето Веско Михайлов нямаме моралното право да ръководим този орган, заради моралната ни вина към провала на традиционната международна колоездачна обиколка“, коментира Петър Бончев.
В новата управа на „Лястовица”трябва да влязат хора, които могат да помагат финансово, както и квалифицирани треньори, твърди настоящият президент на БКС.Само тогава проблемите ще се разрешат, убеден е Бончев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram