Отложиха мача с „Левски“

За 2 декември бе преместен мача между представителните женски тимове на „Казанлък Волей – Багира“ и „Левски“ в София, от 8-мия шампионатен кръг на дамското волейболно първенство на България. Срещата трябваше да се играе днес – 28 декември, от 18 часа в спортна зала „Сиконко“, но по молба на спортно-техническото ръководство на „розите“ е  изтеглена с 5 дни по-късно.
Причина за промяната са ангажиментите на почти всички млади състезателки на казанлъшкия тим в започналите днес в Бургас квалификации от държавното първенство по волейбол при девойките старша възраст.
Така „розите“ и шампионките ще се срещнат на 2 декември – вторник, от 18:00 часа в спортна зала „Сиконко“ в столицата.
Мачът се очаква с голям интерес, а „розите“ са силно амбициране за успешно представяне, защото срещу „Левски“ те по традиция играят много добре и винаги радват феновете си.
В предишния си мач срещу „сините“ , волейболистките на“ Казанлък“загубиха с 0:3 у дома, в дербито на третия кръг на женското първенство в елита, за голямо разочарование на темпераментните казанлъшки фенове. ”Розите” обаче паднаха изправени, защото играха добре в изключително динамичния и оспорван мач, в препълнената спортна зала ”Багира“.
Шампионките тогава взеха успеха след 25:15, 25:18 и 25:18 в отделните геймове, като резултатът на отговаряше на съотношението на силите в тази среща, защото казанлъчанки се представиха повече от достойно. Според специалистите играта на момичетата на старши треньора Петър Дочев беше разнообразна, но в решителните моменти младостта и неопитността на по-младите състезателки си каза думата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram