Министърът на културата Вежди Рашидов поздрави Фондация „Любомир Кабакчиев”

Министърът на културата Вежди Рашидов поздрави Фондация „Любомир Кабакчиев“ и изпрати цветя за първата театрална премиера. Хитовата пиеса „Симулатор за чифтосване“ бе представена от Фондация „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък като риалити шоу. Атрактивната актьорска игра на Сашо Дойнов, Славяна Любомирова и Атанас Чопов потопиха зрителите в изключителна любовна среща.

Гостите на р-т „Лагуна“, в който бе играно модерното представление, освен зрители имаха нелеката задача да се включат в спектакъла с решение как да се развият взаимоотношенията между главните герои. Режисьорските умения на Надя Асенова препращат зрителя към размисъл за самотата и отчуждението в съвременния свят чрез двойка непознати, които имат различни представи за бъдещата си романтична среща. Зрителят, докато поръчва виното за героите, ще се посмее истинки, разрешавайки дилемата за брак, авантюра или просто прелъстяване. Пространството и костюмите са дело на Кънчо Касабов. Постановката може да бъде гледана и тази вечер в 19 часа в р-т „Лагуна“.

Театралната проява на Фондация „Любомир Кабакчиев“ е в навечерието на отбелязването на 87-та година от рождението на патрона на организацията. Актьорът и режисьор Любомир Кабакчиев е роден на 1 декември 1925 година. Председателствал е Съюза на артистите в България 16 години, носител е на много държавни отличия, народен артист. Започва кариерата си като ученик, любител на сцената на Народно читалище „Искра“ в Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram