Бившият кмет пита: „Колко задължения Ви оставих, г-жо Стоянова ?“

В деловодството на Общинския съвет на Казанлък още преди 3 месеца е внесено питане към кмета Галина Стоянова от бившия кмет Стефан Дамянов:  Колко и какви задължения е оставил градоначалникът в предишния мандат. В питането, отправено от групата съветници от „Гражданско управление за стабилен възход“ се изисква и справка за всички задължения, които е оставил Стефан Дамянов на Галина Стоянова. Защото тя навсякъде твърди, че те са около 6 милиона и половина лева, а Дамянов разполага с баланса,  когато е сдавал властта и задълженията са в размер на 2 милиона лева. Интересно защо Галина Стоянова ЛЪЖЕ обществеността на Община Казанлък. На това питане  Стоянова отговаря на Общинските съветници да си вземат данните от Министерството на финансите. Там такива данни се оказва, че няма, тъй като първичните документи се съхраняват в Община Казанлък. Няма данни и на сайта на Община Казанлък. Общинските съветници недоволни от отговора отправят второ запитване към Галина Стоянова, внесено в деловодството на Общинския съвет на 22 октомври тази година. В него конкретно посочват номера и сметки на това,  което искат, но отговор няма. Групата съветници настояват за тези документи за да докажат, че задълженията, които е оставил Стефан Дамянов са много по-малко. Че това е така говорят и бивши финансисти на Общината. Те са категорични, че има разминаване в документи и баланси,  представени за приемане от „местния парламент“.

Защо Галина Стоянова мълчи и не представя документи по питане на общински съветници? Дали не става въпрос за представяне на отчет с невярно съдържание?  Защото балансът на Община Казанлък към края на месец август 2011 г., когато Стефан Дамянов я напуска сочи, че просрочените задължения са около 2 милиона лева и 0 лева кредити?  На днешното заседание Общинския съвет съветникът Галин Георгиев отново постави въпроса:  ЗАЩО не се предоставя информация ? И тъй като кметът не присъства отговор отново няма.

Но тези, които питат имат документи, които са категорични – СТЕФАН ДАМЯНОВ ОСТАВЯ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ОТ ОКОЛО 2 МИЛИОНА ЛЕВА. Но питат, защото на вниманието на Общинския съвет в началото на мандата му Галина Стоянова представя различен отчет на бюджета от този, който е представила в Министерството на финансите.

Общинските съветници очакват кметицата, която е задължена по Закон на следващото заседание да отговори на питането им. Тогава ще стане ясно колко дългове е наследила тя.

Ще стане ясно и поредното дело, което ще бъде заведено срещу нея за клевета и твърде вероятно за представяне на документи с невярно съдържание.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram