Полицейска хроника за миналото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора,  е разкрито едно престъпление и са  регистрирани три престъпления.

Разкрити престъпления:

На 27.11.2016 г., около 01.55 ч., от полицейски патрул на Второ РУ – Стара Загора, който се е движил по бул. „Цар Симеон Велики“, до дом №53 е забелязан паркиран лек автомобил „Пежо 806“, от който са излезли трима видимо непълнолетни младежи и са побягнали в различни посоки. От служителите е предприето преследване, при което е задържано едно от лицата, на 15 г., от гр. Казанлък. При проведените ОИМ е установена самоличността и на другите две лица, на 15 г. и на 14 г., от гр. Стара Загора, които по-късно също са задържани. От извършения оглед е установено, че автомобилът, в който са се намирали, е фирмена собственост, а в купето е премахнато гнездото за поставяне на стартовия ключ. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления:

На 26.11.2011 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че за периода  от 00.00 ч. до 01.50 ч. на  26.11.2016г., от магазин, намиращ се в хотел в гр. Павел баня, неизвестен извършител, чрез разрушаване на входна стъклена врата и използване на неустановено техническо средство, е отнел около 500 кутии цигари от различни марки. Извършен е оглед на местопроизшествието. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 26.11.2016 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за възникнало сбиване в гр. Стара Загора на бул. „България“, в района до бензиностанция „OMV”. На място е установено, че около 20.30 ч. на същата дата, 23 годишен водач на л.а „БМВ“, на кръстовище със светофарна уредба, на зелен светофар, е предприел ляв завой по бул. „България“. В същото време по булеварда от запад на изток се е движил л.а. „Алфа Ромео“, управляван от 18 годишен водач от гр. Стара Загора, който е преминал на червен сигнал на светофара. Двата автомобила са се изравнили и спрели. Водачите са отправили реплики един към друг, слезли са от автомобилите и са се сбили, в резултат на което на водача на л. а. “БМВ“ са избити два зъба. Същият е прегледан в ЦСНП – Стара Загора и е освободен, без опасност за живота. Водачът на л.а „Алфа Ромео“ е задържан във Второ РУ – Стара Загора за срок до 24 ч. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т.12 от НК.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. На водача на л.а „Алфа Ромео“ е съставен АУАН за извършено нарушение на ЗДвП.

На 26.11.2016г. в РУ – Казанлък е получено съобщение от служител на „EVN България“ ЕАД, затова, че на 26.11.2016 г., в гр. Павел баня, е установил неправомерно прикачване на хотел към електропреносната мрежа . При извършения оглед е установено, че е извършена манипулация в електрическо табло, като е поставен мостов проводник, с помощта на който изразходената енергия не се отчита напълно. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234в от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram