Пламен Караджов, БСП: Кой ще поеме отговорност за пострадалите общински работници?

Питане към кмета на Казанлък за инцидента отпреди няколко дни, когато по време на работа тежко пострадаха двама служители от отдел ”Озеленяване” към Общинското предприятие по чистота в община Казанлък при подмяна на уличното осветление, е депозирал Пламен Караджов – общински съветник от групата на ”БСП лява България”.

Работниците паднаха от повече от 5 м височина на центъра на града, когато аварира вишката, откъдето сваляха стари осветителни тела  с чукове.

Съветникът иска официално информация кой и с каква заповед е разпоредил служители от отдел „Озеленяване“ на общинското предприятие за комунална дейност и поддържане на инфраструктурата да извършват дейности по демонтажа на уличното осветление, дали пострадалите притежават квалификация да работят по ел инсталации и под високо напрежение и то на такава височина.

Дали е проведен инструктаж и от кого преди работниците да бъдат качени на вишката, пита още Караджов и още: кой следи за използването на предпазни средства и е допуснал мъжете да работят без каски и колани.

Кметът Стоянова ще трябва да даде отговор защо общински служители са извършвали дейност, за която има проведена обществена поръчка и съотвен избрана фирма-изпълнител.

Съветникът-социалист пита: Кой ще поеме отговорността за инцидента?

Очаква се отговорите да бъдат публично поднесени от кмета на заседание на Общинския съвет на Казанлък този четвъртък, 30 ноември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram