Награди за младите зографи от Художествената гимназия

Рисунка на 13-годишната Димана Чернева от Казанлък е включена в каталога на победителите от световния конкурс за детска рисунка Банско 2014. Озаглавена е „Утро“.

Класният ръководител и преподавател по рисуване и изобразително изкуство на Димана Радостина Попова подкрепя и насърчава седмокласничката от Художествената гимназия да участва във възможно най-много конкурси, за да показва и упражнява таланта си.

Според интереса на децата биват подбирани и конкурсите, в които те участватq допълва преподавателката на Димана.димана 2

Тези дни в казанлъшката Художествена гимназия се поздравяват и по още два повода. От X-ти Юбилеен национален ученически пленер по графична рисунка и живопис „Врачанска есен“ с награди се завърнаха Мелис Салиева – с първа награда в раздел живопис, Яни Балимезов e с втора награда, а Биляна Генева е отличена за най-вярно уловена атмосфера на Враца в картините й.

Преподавателят по живопис Антон Антонов се оказа единственият български участник в Третото международно биенале акварел в Белград. В изложбата са подбрани творбите на 97 автора от 25 страни от 4 континента.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram