Миков: БСП остава твърда опозиция

Лидерът на БСП Михаил Миков се срещна в Стара Загора с председателите на областните и общинските партийни съвети от Югоизточна България.  В срещата участваха и зам.-председателят по партийната дейност Бойко Великов, секретарят по организационните въпроси Станислав Владимиров, зам.-председателят на ПГ „БСП лява България“ Атанас Мерджанов, представителите на НС – Антон Кутев, Катя Николова, Асен Гагаузов и др.

Диалогът между националното ръководство и общинските председатели премина от състоянието на партията,  необходимите мерки за обновлението, укрепването й след Парламентарни избори 2014, до готовността й за Местни избори 2015. Дискутираха се начините да се реализира национална и местна лява политика, както и стриктното изпълнение на решенията.

В партията има необходимост от повече дисциплина на всички нива, каза пред журналисти Михаил Миков. Конкретно това означава, че като вземе решение Националният съвет, то трябва да се изпълнява във всички областни и общински съвети, коментира лидерът. Той даде пример с електронното членство в партията, решение за което е било взето още през 2010 г., но така и не е изпълнено досега. Всеки малък въпрос решава въпроса за силата на партията, затова тя да бъде първа политическа сила.

03По думите му има редица признаци, които поставят АБВ извън лявото пространство. Изявленията на членове на АБВ, че няма ляво и няма дясно, както и желанието им за влизане в Партията на европейските социалисти (ПЕС), означава, че някой пак иска да сложи на ревера си брошка на ПЕС или на Социнтерна.  Това е моята позиция и аз ще я отстоявам, категоричен бе Миков пред журналистите. Той предложи на АБВ да кандидатстват в Либералния интернационал. Биографията на някои от политиците не е достатъчна, за членство в лявото пространство, допълни още червеният лидер в отговор на журналистически въпрос.

БСП ще се обновява със засилване на политическия живот в партията, изнасяне на влияние в обществото и парламентарна работа.

02През следващия месец ще се приемат политически и организационни мерки. Работна група готви лява регионална политика за следващите местни избори.

„БСП лява България“ остава твърда опозиция, каза Миков. Очевидно е, че първите седмици на четворната коалиция подчертават десния характер на днешното управление и потвърждават правилността на решението на Националния съвет на БСП да не участваме в такова управление, което не предлага различна перспектива за страната и за гражданите.

Второто правителство на Бойко Борисов се е устремило непременно да извади България от първото й място по показател съотношение на БВП и дълг, вземайки новите заеми. Задлъжняването на страната ще е много сериозно, а и още в началото на 2015 г. всички ще усетим какво значи дясна политика, обясни  Миков. Според него ни очаква ръст на безработицата, особено в по-слабо развитите региони.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram