Казанлъчани познаха за „Спри! Преминава дете!“ на Медийна група „Вис виталис“

„Спри! Преминава дете!“ е последната кампания, проведена от пресгрупата ни. 85% от участниците в доброволната ежеседмична анкета на www.presstv.bg са посочили правилния отговор, а въпросът беше „Коя е последната кампания в обществена полза, организирана от Медийна група „Вис виталис?“.

При огромен интерес и съпричастността на редица институции и организации премина кампанията „Спри! Преминава дете!“, чиято кулминация бе на 12 октомври 2016г. с мащабен флашмоб на централния площад в Казанлък.  Тя предизвика широк социален резонанс и в резултат на провеждането й бяха решени някои наболели проблеми в пътната безопасност в града.

„Спри! Преминава дете!“ е последната кампания в 25-годишната история на Радио „Вис виталис“, чието четвъртвековно присъствие ще бъде отбелязано със серия прояви през декември тази година.

6% от читателите на сайта ни са посочили, че „Коледа за теб“ е последната кампания. Тя бе проведена през декември 2014г. Състрадателни казанлъчани и собственици на фирми реагираха светкавично на най-тежките случаи и помогнаха на хората в беда с ремонти, пари и подаръци. „Коледа за теб“ се сбъдна благодарение на големия брой фирми – наши рекламодатели, безпрекословно подкрепили благородната идея

3% са се спрели на „Обичай ме, Обичам те!“, очевидно помнят Анти-СПИН кампанията в полза на младите хора, насочена към младите хора и в тяхна защита от коварното заболяване СПИН. Тя бе една от първите и най-мащабните в Казанлък и региона в началото на новия 21-ви век.

Други 6% от гласувалите са заложили на „Оцвети добро!“.  И досега в региона не е организирана по-мащабна благотворителна кампания. През април 2002 г. „Оцвети в добро“ обхвана Казанлък, Мъглиж, Павел баня и Калофер. Казанлъшкият бизнес, много фирми, магазини и заведения за хранене, сдружения, организации и специализирани кабинети, както и граждани, отвориха сърцата си за Доброто и направиха своите щедри великденски дарения, които мобилни екипи на радиото доставиха на всеки дом: огромни количества замразена, прясна и пакетирана храна, месо, плодове и зеленчуци, консерви, сладкарски изделия, играчки, дрехи, книги и др.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram