Стартира Зелена олимпиада за всички ученици

Сайтът на Зелена олимпиада вече е активен. От днес всеки ученик, които има желание да участва, ще може да се регистрира в онлайн платформата zelenaolimpiada.bg.

Зелената олимпиада е най-мащабната ученическа инициатива с екологична насоченост. Тази година тя е под патронажа на МОСВ и ПУДООС.  За първи път партньор е Националният природонаучен музей, който тази година чества своята 125-годишнина.

Всяка година в инициативата на Образователния портал Академика БГ се включват хиляди деца от 1 до 12  клас от цялата страна. Чрез тестове в специално създадената онлайн платформа zelenaolimpiada.bg те проверяват своите знания за опазването на природата. Тестовете са съобразени с различните възрастови групи, а най-успешно представилите се ученици получават атрактивни награди : смартфон, таблет и музикален плеър. За всяка възрастова група са предвидени първа, втора и трета награда.

Решаването на тестовете продължава до 25.01.2015 г. След тази дата специално жури ще отличи победителите, които ще получат своите награди в началото на месец февруари 2015 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram