РИОСВ-Стара Загора провери 107 обекта през октомври

Експертите на РИОСВ-Стара Загора извършиха 122 контролни проверки на 107 обекта и дейности в Старозагорска, Сливенска и Ямболска области през октомври. За констатирани нарушения експертите са издали 64 предписания и са започнали 4 административно-наказателни процедури. Два от актовете за административно нарушение са съставени за нарушения на Закона за опазване на околната среда и по един – на Закона за опазване на водите и Закона за чистотата на атмосферния въздух.

През октомври е наложена една санкция в размер на 115 лв. на обект в село Горно Ботево, община Стара Загора за превишаване на индивидуалните емисионни ограничения по показател неразтворени вещества, въведени с издаденото  разрешително от Басейнова дирекция-Пловдив.

Събраната сума от наложени санкции, включително и през предходни месеци са в размер на 4 026 лева. От тях 3 221 лева са разпределени и преведени на съответната община, на чиято територия се намира санкционираният субект. С най-голям приход от наложени санкции е общините Стралджа – 1610 лева и Раднево – 1416 лева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram