Община Казанлък предоставя 0700 номер на гражданите си и твърди, че е безплатен

След публикация на presstv.bg, в която ви показахме, че безплатния горещ телефон на общината не е безплатен и се заплаща според тарифния ви план, будни казанлъчани сигнализираха до сайта http://0700bezplatnite.com/, които намериха безплатен алтернативен телефон, на който ще можете да сигнализирате. Телефона е 043198357 и е добавен в списъка на сайта с безплатни телефони, които заменят 0700.

Един от администраторите на сайта в личния си блог е публикувал притесненията си затова, че общината не е оповестила за допълнителните такси към безплатния номер.

„Публикуваме тази статия с тревога, тъй като се оказа, че община Казанлък е оповестила на сайта си, “безплатен номер” на който потребителите да подават сигнали. Истината, обаче, е друга – номерата 0700 не се покриват от включените минути към абонаментите на мобилните оператори и потребителят заплаща такса от около 30 стотинки на минута. 

Невярна информация от сайта на община Казанлък
“Безплатен” горещ телефон, оповестен от община Казанлък

Разбрахме за тази случка, тъй като потребител ни помоли да открием алтернативен номер на този. Както винаги, се стараем да помогнем на потребителите си, и веднага се отзовахме на молбата. Успяхме да намерим алтернативен номер и вече можете да го откриете в приложението. 

Потребителят, пожелал към момента анонимност, ни насочи към тази невярна информация, тъй като ние я бяхме пропуснали при намирането на алтернативен номер.

Лошото е че Общината обявява този телефон за безплатен, което никак не е вярно.

Писахме на кмета

Тъй като нямаше как да оставим това току така, решихме да им пишем с надеждата да коригират невярната информация. Имейлът mayor@kazanlak.bg изглежда да е на кмета на Казанлък за това се обърнахме подобаващо. 

Здравейте, г-н Кмет!

Пише Ви, Пламен от http://0700bezplatnite.com/. Ваши съграждани помолиха да намерим алтернативен номер на 0700, тъй като тези номера не са покрити от безплатните минути. Докато търсихме алтернативен номер попаднахме на информация в сайта на общината, която е подлъгваща и ощетява потребителя. Администраторът на сайта е оповестил, че 0700 номера е безплатен, което всъщност не е така. Моля да коригирате информацията.

Хубав ден,
Пламен

Надяваме се на съдействие от тяхна страна и грешката да бъде заличена. Ще обновим статията, веднъж получили отговор. 

Най-вероятно ощетяват най-финансово чувствителните хора в тази страна

Нагърбихме се с тази комуникация, понеже си представяме, как пенсионер с минимална пенсия, която едвам му стига да покрие месечните си разходи, бива нагърбен с допълнителна сметка към мобилния си оператор, само заради това, че някой е бил нехаен и не е направил проверка дали 0700 номерата са платени. Просто нямаше как да го подминем с леки очи. 

http://0700bezplatnite.com/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram