Музей „Чудомир” само с 18% изпълнение на собствените приходи до ноември

Музеят на Чудомир има само 899 лв.постъпления, в театъра приходите изпълнени на 50%. Галерията и Библиотеката на път да си изпълнят плана за годината.

Художествената галерия в Казанлък се оказва отличник в изпълнението на собствените приходи след културните институти на града. Галеристите са реализирали 78% от заложения годишен план до средата на ноември, това показва отчетът на кмета Стоянова, оповестен пред публика миналия петък.

Библиотека „Искра” също отчита отличен  резултат, в касата на книгохранилището вече са събрани 70% от планираните собствени приходи. В Библиотеката има и постъпления от реализацията на проекти. 19 296 лева са влезли от „Глобани библиотеки”, други 12 013 лева са общо калкулираните дарения на книги от кампании и спонсори.

Музей „Искра” е инкасирал 243 462 лв. до ноември, това са 68% изпълнение на размера на собствените приходи. По проект са постъпили 41 372 долара, в очакване са други по-малки грантове по одобрени идеи.

Театърът е успял да се справи до ноември месец с изпълнението на годишния план за собствените приходи наполовина.  През ноември оттам са отчели 50% постъпления от предвидените годишни приходи от 54 000 лева. Сумата от 27 272 лв.  е приходът на общинския театър до дена на отчета на кмета, 21 ноември.

Едва 18% е изпълнението на Музей „Чудомир”. От заложените 5 000 лева план са събрани само 899 лева собствен приход, показват данните от кметския отчет.

Общо изпълнението на собствените приходи на петте общински културни института е 66%.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram