Китайски журналисти посетиха Долината на розите и тракийските царе

Китайски журналисти, гости на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, направиха тур в България, като обекти на техния интерес бяха забележителности в София, Пловдив, Велико Търново и естествено, Казанлък. В града на розите петимата журналисти разгледаха повече от предварително заявената от тях програма, защото силно ги заинтригуваха природните дадености и културно-историческите богатства на Долината на розите и тракийските царе. Те посетиха ИМ „Искра“, Музея на розата, Института по розата и етеричномаслените култури, тракийските гробници, Шипка.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова прие гостите от Китай, като ги запозна както с община Казанлък, така и с желанието за побратимяване с град Дзинан, провинция Шандун, чиято официална делегация гостува на Казанлък по време на Фестивала на розата, традициите и изкуствата тази година.

Гостите бяха впечатлени от забележителностите на Казанлък и Долината на розите и тракийските царе.

Всяка година екипи на най-голямата информационна агенция в Китай – Синхуа, идва по време на Празника на розата, за да прави филм за нашия град. Тази година Китайската национална телевизия също изпрати свой екип за празника. Край казанлъшкото с. Черганово бе изградена фотоволтаична електроцентрала в резултат на взаимодействието между Китайската национална банка за развитие и „Хареон Солар Технолоджи“, а направената инвестиция е в размер на 61 285 472 евро.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram