Кампания „Плюшено мече” ще зарадва и децата от социални институции в Казанлък

Операция „Плюшено мече” тази година подпомага и социални заведения в Казанлък. Целта е подаряване на индивидуални персонални коледни подаръци на деца от домовете за деца и SOS селища, осигуряване на общи материали и пособия за самите домове.
Организаторите на кампанията в региона уточняват, че за 27 деца с тежки увреждания в ДМСГД в с. Бузовград, са нужни още 3 стола тип Барбарони и 4 столчета-шезлонг. Дарители вече са осигурили коледните подаръци на децата от Центровете за настаняване от семеен тип 1, 2 и 3 и Защитеното жилище в Казанлък.
Операция „Плюшено мече“, която се реализира за осма година, подарява само нови играчки, дрехи и др., купени специално за конкретно дете от списък. През миналата година са посетени 695 деца в 33 дома из цяла България. Амбицията е тази година да бъдат подпомогнати деца от цялата страна.
Екипът на „Плюшено мече“ публикува в социалната мрежа списъци с деца от домове и техните най-желани подаръци за Коледа, като дарителят избира дете и публикува коментар с номера и името на детето под списъка.
Всеки един желаещ все още може да се включи в инициативата за страната, като спазва условията за закупуване на подарък. Кампанията се е погрижила да осигури и общи подаръци за младежите и децата, които ще се ползват ежедневно, както и най-необходимите консумативи на домовете.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram