„Розите“ отстъпиха на ЦСКА с 1:3

Женският отбор на Казанлък отстъпи на ЦСКА с 1:3 гейма в изключително емоционален и равностоен мач, който се игра в препълнената зала „Багира“ в дербито на 4-ти кръг от дамското първенство. Близо 600 фенове на „Розите“ ги подкрепяха през цялото време на двубоя, нажежил до червено страстите във волейболната зала на казанлъчанки.
Първият гейм бе пълен с обрати. Волейболистките на ЦСКА започнаха добре, но след изключителна серия от сервис на посрещачката на домакините Тереза Иванова (придружена с 3 аса), казанлъчанки обърнаха развоя. Гостенките от ЦСКА, все пак, спечелиха първата част с 26:24. Битката за всяка точка се пренесе и във втория гейм, а ЦСКА увеличи аванса си с 2:0, при 25:20.
Волейболистките на „Казанлък“ намалиха до минимум грешките си в третата част и спечелиха единствения гейм в мача с 25:19.  Четвъртата част бе белязана с множество драматични обрати, но завърши с победна игра за гостенките от София с 29:27, с което взеха и мача.
Най-резултатна за срещата бе нападателката на ЦСКА Ралина Дошкова с 25 точки (3 аса, 3 блокади, 46 % в нападение). В отбора на казанлъчанки най-добро представяне направи девическата националка Радостина Маринова, която отбеляза 13 точки, а Тереза Иванова добави 11.
В следващия кръг, на 28 ноември волейболистките на „Казанлък“ гостуват на „Раковски“ в Димитровград.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram