Учениците от ХГ-то си извоюваха „легнали полицаи“

С изкуствени неравности обуздават движението на ул.“Капрони“ в Казанлък, където след завой и в опасен участък платното пресичат ученици от Художествена гимназия. В момента бабуните се изграждат там, където е досегашната „зебра“, отделно безопасността на учениците на тази пешеходна пътека ще се регулира и от светлинна сигнализация.

На особено невралгичния участък преди две седмици бе блъсната от кола на пешеходна пътека шестокласничка, детето се размина само с травма.

Веднага след инцидента от Художествената гимназия в Казанлък съученици от различни класове на пострадалата излязоха от час и спонтанно спряха движението на автомобили на мястото на инцидента.

Децата изразиха съчувствие към момичето и настояха да бъде обезопасен участъка, където непрекъснато и от години има риск за живота им. Бъдещите художници направиха за няколко минути демонстративно пресичане на рисковата зебра, а пътни полицаи подсигуриха непринудената им реакция.

Въпреки че от години родители водят кореспонденция с община Казанлък за вземане на по-сериозни мерки за намаляване на риска на тази пешеходна пътека, едва вчера и след като бъдещите художници проявиха на 12 ноември гражданско неподчинение, спирайки движението за няколко минути, започна поставянето на „легнали полицаи“.

Деца спряха движението на улица в Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram