Маршрутът Казанлък-Стара Загора в ТОП 3 по загинали на пътя

Пътят между Казанлък и Стара Загора е в българския ТОП 3 по жертви на катастрофи. Второкласният път между Гурково и Хаинбоаз попада също в зловещата класация

Девет са най-опасните пътни участъци в България, където има концентрация на катастрофи с убити и ранени, показва справка на Пътна полиция. Данните са за последните 5 години и показват устойчивост на тенденцията.

Три от 9-те опасни участъка са на скоростния път Русе – Маказа, който е 261 км, сочи анализът, цитиран от „24 часа“.

Първият опасен участък е между Русе и Бяла. На разстояние от 50 км има 7 места с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Всички те се следят за скорост.

Другата инфарктна точка за шофьорите по път I-5 е между Велико Търново и Дебелец. Третият участък с най-много катастрофи е по същия главен път между Казанлък и Стара Загора.

Кресненското дефиле по пътя Видин – Кулата остава един от най-черните участъци с най-много челни катастрофи. По Видин – Кулата има още един опасен участък – при разклона за Драгичево и Рударци.

Пътният възел при село Български извор на пътя София – Велико Търново също е с концентрация на ПТП, показва анализът на МВР.

Един от най-черните участъци по главния път Дуранкулак – Малко Търново е на входа за Варна откъм Златни пясъци.

Проходът Боаза край Търговище е сред рисковите отсечки от София до Варна. Три са местата там, където е отчетена повишена концентрация на катастрофи с жертви за последните 5 г.

Деветият опасен участък е по второкласния път между Прохода на републиката и Гурково.

Според статистиката на МВР от началото на годината до средата на октомври  „войната по пътищата“ е взела 546 жертви, а ранените са над 7000.

На снимката: 15 декември 2014г.: 7 катастрофи станаха само за час по пътя Стара Загора-Казанлък, заради поледица
Снимка: Пресс ТВ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram