Мадлен Алгафари в Казанлък: Казвайте, че обичате! Признавайте грешките си

Новата книга на психотерапевта Мадлен Алгафари „Поправителен за родители“ бе представена в Казанлък при огромен интерес.

„Дефицитите от детството се преодоляват с осъзнаване“, посочи Алгафари пред публиката и уточни, че грешките могат да бъдат коригирани не толкова със знание, а с осъзнато поведение.

Да обичаме децата си и да залагаме на поощрително възпитание, апелира психотерапевтът и писател. В непринудения разговор с казанлъчани Мадлен Алгафари призова да преодоляваме задръжките и споделяме гласно обичта си. И потвърди, че извинението винаги има оздравителен за емоциите ни ефект.

За втори път тази година Алгафари гостува в града, за да представи своя творба. И днес тя бе по покана на Гинка Щерева, ексомбудсман и кандидат за втори мандат на тази позиция.

Десетки автографи раздаде на казанлъчани авторката на „Поправителен за родители“, десетата й поред книга.

„Не искаме да излезем от Матрицата, защото ще станем свободни. Ще се наложи да пораснем, ако излезем, или по-скоро обратното, ще се наложи да излезем, ако пораснем. А така няма да се грижат за нас. Свободата е най-голямата отговорност. Тя иска смелост и сила. А всъщност ние всички сме бебета с дефицит на грижа. Затова искаме да сме несвободни и слаби – за да си получим грижата.

Вместо нея обаче получаваме менте-грижа, мете-свобода, менте-живот. А Матрицата се грижи да подменя истината със заблуди. Единствената възраст, в която имаме шанс да вкусим истината, е детството. Но неосъзнатите родители – бивши деца, получили менте-грижа – могат да дадат само менте-родителство. Безброй родители в историята са прилагали неправилни методи на възпитание без да го осъзнават. Неверните вярвания, свързани с отглеждането на деца, създават болни поколения, болно човечество“, пише в ревюто към „Поправителен за родители“.

 

.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram