Нова благотворителна кауза обедини волейболистки и фенове, търсят се 50 хил. евро

На 24 ноември женският волейболен тим на „Казанлък“ ще изиграе най-важния мач за началото на шампионата от Националната волейболна лига Демакс + срещу отбора на „ЦСКА“ София. Мачът, който ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ, започва от 18:00 в зала „Багира Арсенал“. Срещата е много специална за всички от състава на „Казанлък“, които освен от желание за победа над вечния си съперник в играта ЦСКА, ще бъдат обединени от нова благотворителна кауза -„УСМИВКА ЗА НАСКО“. 19-годишният Атанас Златев от Шумен е брат на най-новите попълнения в състава на казанлъчанки – близначките Елина и Христина Златеви. Талантливите волейболистки бяха част от звеното „Олимпийски надежди“, с когото работеше треньорката Десислава Величкова. Техният брат в момента лекува тежко онкологично заболяване, а след 3 неуспешни операции, следва поредна- в Австрия. Лекари от Виена дават надежда и гарантират, че могат да излекуват Наско. Сумата за операцията обаче възлиза на повече от 50 000 €, а държавата не може да гарантира отпускането на средства.

Година по-рано, клубът на Казанлък се ангажира с още една социална кауза – „УСМИВКА ЗА ПЕТЯ!“, а средства за лечението на младата жена Петя Мирчева бяха събирани по време на волейболните мачове от последния сезон при жените. Сега, новата кампания, с която момичетата стартират в първенството „УСМИВКА ЗА НАСКО“, цели да помогне за лечението на човек, близък на отбора.

На входа на залата, в която утре ще се играе срещата от дербито ЦСКА – „Казанлък“, момичетата от школата ще събират дарения за Наско. Продължават и усилията за търсене на други средства за подпомагане.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram