Казанлъшкото село Ръжена се оказва основното вдъхновение за българинът Chef Радостин Кирязов, който бе определен за най-добрият майстор пицар и направи „Най-вкусната пица в света“. Рецептата за пицата е само с родни продукти.
А основната съставка, която придава уникалният вкус е розова вода, с която е замесено тестото за пицата.
Идеята за използването на розова вода идва при гостуване в розоварна в казанлъшкото село Ръжена, разказва Chef Радостин Кирязов. Също от казанлъшкия регион взел мляко и кашкавал от малка ферма. Използваната от него розова вода е произведена в казанлъшко.
Рецептата включва още манатарки, филе от свински бут, черен трюфел и кози суджук.
Японците от дълги години използват розова вода за хранителни продукти. Постижението на Chef Кирязов е първото голямо родно признание за розовата вода, която може да бъде използвана в кулинарията. Да се надяваме, че и в казанлъшки заведения използването на розова вода ще започне да се използва за направата на уникални рецепти.
Последвайте PRESSTV вече и в Telegram