Областният управител изпрати предложението до ЦИК за определяне състава на РИК – Стара Загора

Областният управител Недялко Недялков е изпратил до Централната избирателна комисия писмено предложение за определяне състава на Районната избирателна комисия – Стара Загора за провеждане на национален референдум на 27 януари, както и материалите по предложението.

На 20 ноември се проведоха консултации с парламентарно представените политически партии, които направиха и приеха предложенията за членове на РИК. Не присъства единствено представител на „Синята коалиция“, следствие на което областният управител изпрати писмо с краен срок за предложение. То бе направено в срок, така съставът на Районната избирателна комисия Стара Загора се състои от 17 членове.

Таньо Брайков, предложен от ПП „ГЕРБ“ ще бъде председател на Районната избирателна комисия за област Стара Загора, а от „Коалиция за България“ поискаха секретарското място, като председателят на БСП за област Стара Загора Трифон Митев издигна кандидатурата на Зоя Цвяткова. Зам. председателското място отиде при ПП „Атака“, номинацията е за юриста Десислава Кънева. Останалите са членове по квотите на партиите – съгласно парламентарното представителство на партиите ПП „ГЕРБ“ имат право на общо осем членове в комисията, БСП и ДПС по трима, а „Атака“, „Синята коалиция“ и НДСВ по един.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram