• петък , 18 април 2014

Kazanlak.com: Васил Самарски влезе в борда на директорите на Мини Марица – Изток

00186411.jpg

С решение на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг казанлъчанинът Васил Самарски е избран за член на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Решението влиза в сила по законоустановения ред след вписване на промените в Търговския регистър. Новината Самарски научи по време на посещението си днес заедно с областния управител Живка Аладжова в Арсенал и лично го съобщи на медиите.
Бордът на директорите на държавната въгледобивна компания е тричленен и освен Васил Самарски в него участват изпълнителният директор на Мини Марица – Изток Станимир Казлачев и Иван Йончев, който е главен юрисконсулт на Българския Енергиен Холдинг (БЕХ).
Васил Самарски е икономист по образование, магистър по Икономика и управление на индустрията от УНСС. В момента е общински съветник в Казанлък и председател на групата съветници от БСП, председател на БСП в област Стара Загора, председател на НЧ „Искра-1860″ – Казанлък. Беше председател на Общинския съвет в Казанлък в предходните два мандата. Роден е през 1969 година в Казанлък.

Свързани публикации